Home » D:News » De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate

De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate

De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate
Publicat: 30.12.2017
Anul viitor vom mânca mai sănătos şi mai parfumat, potrivit Wholefoods.com, un magazin din SUA care în fiecare an stabileşte trendurile alimentare. Specialiştii lor au la bază statisticile legate de vânzări din ultimul an.
Aromele florale
 
Florile comestibile sunt de ani de zile vedete în meniurile fine dining, iar în ultima perioadă au ajuns şi aproape toate localurile, chiar şi în bucătăriile comune. Florile au devenit ingrediente în băuturi, infuzii, sosuri. Lavanda şi trandafirii sunt întâlnite în preparate din aproape orice meniu, iar florile de hibiscus şi de soc sunt folosite pentru tot felul de băuturi.
 
Super pudrele
 
Pudrele sau prafurile încep să câştige din ce în ce mai mult teren. Sunt foarte uşor de încorporat şi de aceea le găsim în smoothie-uri, latte-uri, supe, produse de cofetărie şi patiserie şi batoane proteice. Cei care vor un plus de energie folosesc pudră de matcha, de rădăcină de macca sau de cacao, pudra de turmeric este vedetă printre cei care doresc să aibă o alimentaţie sănătoasă. Fanii băuturilor de tip smoothie pun spirulină, pudră de kale sau de diverse ierburi şi rădăcini în fiecare pahar. Chiar şi pudrele proteice nu mai sunt folosite doar de cei care merg la sală sau de culturişti.
 
Ciuperci funcţionale
 
Noile tipuri de ciuperci reishi, chaga sau cordyceps sunt ingrediente în băuturi, cafea, smoothie-uri sau ceaiuri. Aromele lor puternice le fac să fie potrivite în combinaţie cu alte ingrediente ca ciocolata, cafeaua sau cacaua. Cu siguranţă vor apărea şi produse cosmetice şi de îngrijire personală care să le aibă în compoziţie.
 
Ingrediente din Orientul Mijlociu
 
Influenţele culinare ale Orientului Mijlociu sunt deja prezente în bucătăriile occidentale, însă anul 2018 le va aduce în lumina reflectoarelor. Hummus, pita sau falafel vor fi din ce în ce mai întâlnite în meniurile localurilor. Nu doar preparatele sunt apreciate, ci şi condimentele. Harissa, cardamom, za’atar sunt din ce în ce mai folosite.
 
Transparenţa
 
Mai mult este mai bine atunci când vine vorba despre etichetarea alimentelor. Clienţii doresc să ştie din ce în ce mai multe detalii legate de istoricul fiecărui produs. Tipul de agricultură folosit şi în special menţiuni legate de modificarea genetică sunt căutate în primul rând pe etichetă.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Masacrul legionar de la Jilava, cele mai odioase crime din istoria României
Masacrul legionar de la Jilava, cele mai odioase crime din istoria României
Aproape jumătate dintre bărbații din Coreea de Sud sunt virgini, arată statisticile
Aproape jumătate dintre bărbații din Coreea de Sud sunt virgini, arată statisticile
China anunță că a construit o armă similară cu Steaua Morții din „Războiul Stelelor”
China anunță că a construit o armă similară cu Steaua Morții din „Războiul Stelelor”
Cum și-a apărat Angela Merkel moștenirea politică?
Cum și-a apărat Angela Merkel moștenirea politică?
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată în competiție olimpică?
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată în competiție ...
Un exemplar dintr-o specie demult dispărută, descoperit în permafrostul siberian
Un exemplar dintr-o specie demult dispărută, descoperit în permafrostul siberian
Ce se întâmplă cu Voyager 1? Sonda interstelară a activat un instrument nemaifolosit de peste 40 de ani
Ce se întâmplă cu Voyager 1? Sonda interstelară a activat un instrument nemaifolosit de peste 40 de ani
Celulele stem crescute în spațiu au un avantaj surpriză
Celulele stem crescute în spațiu au un avantaj surpriză
Ce ar fi fost un sunet misterios auzit în apele Antarcticii în anii ’60?
Ce ar fi fost un sunet misterios auzit în apele Antarcticii în anii ’60?
Cercetătorii au reușit să recreeze sunetele dinozaurilor
Cercetătorii au reușit să recreeze sunetele dinozaurilor
Harry Gregson-Williams: Moștenirea sonoră din Gladiator, continuată. Prieten și ucenic al lui Hans Zimmer
Harry Gregson-Williams: Moștenirea sonoră din Gladiator, continuată. Prieten și ucenic al lui Hans Zimmer
Secretul ochilor în picturile lui Amedeo Modigliani. „Atunci când îți voi cunoaște sufletul, îți voi picta ochii”
Secretul ochilor în picturile lui Amedeo Modigliani. „Atunci când îți voi cunoaște sufletul, îți voi picta ochii”
Postul are efecte semnificative în creierul uman, a descoperit un studiu
Postul are efecte semnificative în creierul uman, a descoperit un studiu
Plânsul ne face bine sau rău? Iată ce spune știința!
Plânsul ne face bine sau rău? Iată ce spune știința!
(P) Gaze intestinale în exces? Ce soluții există?
(P) Gaze intestinale în exces? Ce soluții există?
Test de cultură generală. De ce sportivii poartă numere pe tricou?
Test de cultură generală. De ce sportivii poartă numere pe tricou?
Ar putea creaturile microscopice ale oceanelor să ne arată secretele biologiei umane?
Ar putea creaturile microscopice ale oceanelor să ne arată secretele biologiei umane?
Google Gemini va putea controla și alte aplicații pentru utilizatori, cum ar fi să comande mâncare
Google Gemini va putea controla și alte aplicații pentru utilizatori, cum ar fi să comande mâncare