Home » D:News » De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate

De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate

De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate
Publicat: 30.12.2017
Anul viitor vom mânca mai sănătos şi mai parfumat, potrivit Wholefoods.com, un magazin din SUA care în fiecare an stabileşte trendurile alimentare. Specialiştii lor au la bază statisticile legate de vânzări din ultimul an.
Aromele florale
 
Florile comestibile sunt de ani de zile vedete în meniurile fine dining, iar în ultima perioadă au ajuns şi aproape toate localurile, chiar şi în bucătăriile comune. Florile au devenit ingrediente în băuturi, infuzii, sosuri. Lavanda şi trandafirii sunt întâlnite în preparate din aproape orice meniu, iar florile de hibiscus şi de soc sunt folosite pentru tot felul de băuturi.
 
Super pudrele
 
Pudrele sau prafurile încep să câştige din ce în ce mai mult teren. Sunt foarte uşor de încorporat şi de aceea le găsim în smoothie-uri, latte-uri, supe, produse de cofetărie şi patiserie şi batoane proteice. Cei care vor un plus de energie folosesc pudră de matcha, de rădăcină de macca sau de cacao, pudra de turmeric este vedetă printre cei care doresc să aibă o alimentaţie sănătoasă. Fanii băuturilor de tip smoothie pun spirulină, pudră de kale sau de diverse ierburi şi rădăcini în fiecare pahar. Chiar şi pudrele proteice nu mai sunt folosite doar de cei care merg la sală sau de culturişti.
 
Ciuperci funcţionale
 
Noile tipuri de ciuperci reishi, chaga sau cordyceps sunt ingrediente în băuturi, cafea, smoothie-uri sau ceaiuri. Aromele lor puternice le fac să fie potrivite în combinaţie cu alte ingrediente ca ciocolata, cafeaua sau cacaua. Cu siguranţă vor apărea şi produse cosmetice şi de îngrijire personală care să le aibă în compoziţie.
 
Ingrediente din Orientul Mijlociu
 
Influenţele culinare ale Orientului Mijlociu sunt deja prezente în bucătăriile occidentale, însă anul 2018 le va aduce în lumina reflectoarelor. Hummus, pita sau falafel vor fi din ce în ce mai întâlnite în meniurile localurilor. Nu doar preparatele sunt apreciate, ci şi condimentele. Harissa, cardamom, za’atar sunt din ce în ce mai folosite.
 
Transparenţa
 
Mai mult este mai bine atunci când vine vorba despre etichetarea alimentelor. Clienţii doresc să ştie din ce în ce mai multe detalii legate de istoricul fiecărui produs. Tipul de agricultură folosit şi în special menţiuni legate de modificarea genetică sunt căutate în primul rând pe etichetă.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
O mare problemă din tranziția energetică ar putea fi rezolvată cu un material creat de cercetătorii din Germania
O mare problemă din tranziția energetică ar putea fi rezolvată cu un material creat de cercetătorii din Germania
Care au fost cele mai căutate joburi la începutul anului 2025?
Care au fost cele mai căutate joburi la începutul anului 2025?
Care sunt țările europene în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem?
Care sunt țările europene în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem?
O cutremurătoare poveste de dragoste, sfârşită tragic. Cum a murit moştenitorul tronului Austro-Ungariei împreună cu amanta sa
O cutremurătoare poveste de dragoste, sfârşită tragic. Cum a murit moştenitorul tronului Austro-Ungariei împreună ...
La o fermă din Anglia, vacile sunt mulse de un robot
La o fermă din Anglia, vacile sunt mulse de un robot
Record de sinucideri în rândul adolescenților din Japonia
Record de sinucideri în rândul adolescenților din Japonia
Un bărbat care a sunat de 269 de ori în patru zile la numărul de urgență a fost arestat
Un bărbat care a sunat de 269 de ori în patru zile la numărul de urgență a fost arestat
Furtul tezaurului dacic: Ce piste investighează polițiștii olandezi?
Furtul tezaurului dacic: Ce piste investighează polițiștii olandezi?
Spermatozoizii și ovulele cultivate în laborator le-ar putea permite în curând părinților să își personalizeze copiii
Spermatozoizii și ovulele cultivate în laborator le-ar putea permite în curând părinților să își personalizeze copiii
Surpriza neplăcută, dar fascinantă, găsită într-o sticlă veche de 200 de ani
Surpriza neplăcută, dar fascinantă, găsită într-o sticlă veche de 200 de ani
Un laser ultraviolet puternic dezvăluie modul în care particulele se mișcă prin diamante
Un laser ultraviolet puternic dezvăluie modul în care particulele se mișcă prin diamante
Un gaz ciudat ar putea trata boala Alzheimer
Un gaz ciudat ar putea trata boala Alzheimer
Cel mai activ vulcan din Pacificul de Nord-Est se pregătește să erupă
Cel mai activ vulcan din Pacificul de Nord-Est se pregătește să erupă
În anii 1950, Marea Britanie a încercat să facă o bombă nucleară plină cu găini vii
În anii 1950, Marea Britanie a încercat să facă o bombă nucleară plină cu găini vii
Vincenzo Peruggia, bărbatul care a furat-o pe Mona Lisa
Vincenzo Peruggia, bărbatul care a furat-o pe Mona Lisa
Radu Dogaru, românul care a furat tablouri dintr-un muzeu din Rotterdam. Mama sa ar fi ars lucrările de artă
Radu Dogaru, românul care a furat tablouri dintr-un muzeu din Rotterdam. Mama sa ar fi ars lucrările de artă
Test de cultură generală. Ce sunt criptomonedele?
Test de cultură generală. Ce sunt criptomonedele?
„Soarele artificial” a depășit 1.000 de secunde într-un nou record de fuziune
„Soarele artificial” a depășit 1.000 de secunde într-un nou record de fuziune